Kansli DSF 2020-01-10

WDSF Wooden Shoe 2019

Som ett led i vår internationella satsning deltog vi i den ovannämnda tävlingen i Noordhoeck, Holland, 23-24 november, Senior 4, Standard. Tävlingen hölls i en fin gammal kyrka på landsbygden i södra delen av Holland.

Tävlingen hade samlat par från många länder i Europa, franska, tyska, holländska, italienska, österrikiska och belgiska par. 

Vi var det enda Skandinaviska paret i senior 4, standard. Annars deltog ett annat svensk par i senior 2, standard och ett dansk par i senior 3, standard.

Lördagen, 23 november gick vi vidare till 1/4 finalen efter redance med placering 23 av 27 par. Söndagen, 24 november missade vi 1/4 finalen med en placering och blev nr 17 av 23 par. Som så ofta hade vi några bra ronder ibland dom 5 ronderna vi fick dansa under helgen. Det är en stor utmaning att tävla mot ledande par i Europa där det satsas stort på tävlingsdans för seniorer. Enbart i Tyskland finns det 300 tävlingspar i senior 4. Stämningen bland seniorparen är alltid trevlig och inspirerar till nya utmaningar utomlands!

Som vårt vårt program ser ut idag vill vi fortsatt satsa på stora öppna WDSF-tävlingar i senior 4 standard samt en tävling i Wien 2-3 maj 2020.

Vi söker även efter senior 5-tävlingar som vi hört nu utprovas i flera länder i Europa.

Vänliga hälsningar,

Marianne Eklund och Henning Tönsberg

Standard & Latin Bloggar
About Kansli DSF

Related Posts