Martin Önnebro 2020-05-19

Tiden på högskolan har gått som en dans. Framtiden får jag lov till nästa utmaning?

Att ta högskoleexamen inom besöksnäringen mitt i en corona-pandemi är inte vad jag förväntade mig när jag startade utbildningen 2018 kan jag ärligt medge för den som trodde annat.

Att studera efter tolv år i arbetslivet var inte det enklaste. Tack vare dansen och föreningslivet, hade jag byggt upp en bra kunskap kring målsättning och engagemang. Denna kunskap blev min källa för att lyckas med min utbildning uppe i Åre.

Utbildningen har varit riktad mot projektledning inom event och arrangemang. Tillfället att börja studera var magiskt bra sett till vilken säsong som kom. Jag hann arbeta med både en SM-vecka, ett alpint VM, en alpin världscup och skidskytte VM inom loppet av fyra veckor. Sedan hanns de med fler event såklart men de kommer vid annat tillfälle.

Jag har kommit till insikt att det är inte fakta i sig som betyder något, utan känslan av att utvecklas på vägen dit för att uppnå något. Jag har insett att det inte är diplomet som betyder något, utan det är resan fram till examen med ökad kunskap som betyder, samt självkänslan vad jag kan åstadkomma med den kunskap jag har.

Att fokusera på skolan i en fjällmiljö har varit en bra utmaning för självdisciplinen, bemöta alla gäster på event är en social utmaning, eller fokusera på en lärare kan vara svårt under lång tid med komplexa ämnen. Men tack svenska danssportförbundet för att ni gett mig de förutsättningarna jag behövde för att klara studierna.

För utan mina timmar på kurs lyssnande efter instruktioner, eller alla kurser jag fått hålla med möjligheten att bemöta människor. För att inte tala om alla domartillfällena när retoriken och detaljanalysen fått känna färg. Utan denna erfarenhet hade skolan blivit tuff, så tack dansen för den hjälpen för min utveckling.

Skolan är nu om en dag över, uppsatserna är klara, opponeringen är gjord, vad framtiden kommer innehålla är ovisst. Men jag vet att det kommer bli bra. Med längtan kommer också den upplevda känslan att förhöjas när något äntligen sker.

Jag upplever själv min tid lagts på skolan och dansen varit lite sidoprojekt ett tag, men nu från imorgon finns jag till förfogande för dansen. Jag har inte spenderat 2 år i skolan jag har investerat för framtidens utmaningar. Så tack dansen för hjälpen till högskoleexamen, jag hoppas denna kunskap kan generera lika mycket glädje tillbaka till er som ni gett mig.

Var rädda om er därute!

Bloggar
About Martin Önnebro

Martin Önnebro är mitt namn, för er som inte känner mig sedan tidigare är jag en ideell eldsjäl inom svensk danssport.

Related Posts