Martin Önnebro 2020-09-22

Tävlingsnytt VO BRR

Längtar du efter fler tävlingar?
Blickar du och din partner fram mot ett SM?
Har du mål med din dans och intentioner att fortsätta dansa och tävla?

Då önskar vi i VO BRR att ni tar del av vår syn som hanterar arbetet bakom kulisserna på tävlingarna, speciellt i denna tid vi lever i nu.

När en förening ansöker om att få genomföra en tävling så tittar både de som ansöker och vi på flera parametrar. Vi försöker se till att GP sprids ut i både landet och i kalendern i den mån det går.
Vi har i några års tid haft utmaningar att få upp deltagarantalet på tävlingar för tillväxten avtar.

Där önskar vi att ni som tävlar i nationell nivå förstår vikten av att ni är inte bara ambassadörer för svensk danssport utan även förebilder för andra.
Vi är glada att ni tränar och utvecklar sporten, men vi måste också tillsammans ta ett ansvar för att få fler att börja dansa.  Ni som är ansiktena utåt för en förening, håller kurser och träningar är väldigt värdefulla för dansens överlevnad.

Vi vill även upplysa er på dilemmat som uppstår vid uteblivna anmälningar till en tävling. Om ni med nationella licenser inte anmäler er i god tid utan väntar med att anmäla er, så finns risker att arrangörer ställer in tävlingen innan sista anmälningsdag för att prognosen inte ser tillräckligt positiv ut.

Den arrangören kommer med stor sannolikhet inte in med en ny ansökan på en snar framtid och ett ypperligt tillfälle att tävla har då uteblivit. Samma fenomen uppstår tyvärr när ni som aktiva väljer att avstå tävlingar och inte prioriterar exempelvis Norrland som region trots att tävlingen har GP status.

Vi vet det här kan bero på fler parametrar, nya riktlinjerna med Corona är en parameter vi just nu inte kan påverka. Vi förstår att uppehållet har varit långt, knepigt att veta vad som gäller och många har upplevt framtiden oviss.

Vi behöver tillsammans hjälpas åt så att tävlingsansökningarna fortsätter att komma in från hela vårt avlånga land. Vi kan inte påverka omständigheterna, men det vi kan påverka är vår inställning till tävlingar.

Hur vi visar uppskattning och med vilken tonalitet vi som aktiva utövare har på en tävling. Vi måste ta ansvar tillsammans och i denna tid göra det lilla extra som krävs för att vi alla ska få en så bra framtid som möjligt. 
För dansen, tävlandet och er skull finns vi här att bistå med det vi kan.

Alla vet hur fantastiskt det är när taket lyfter i  en fylld arena, svettlukten från uppvärmningsgolvet osar och vi alla möts med leenden på läpparna. Vi längtar efter att få uppleva allt det med er.
Vi ser fram emot att se er på dansgolven i höst och vår. Det är fantastisk att få ta del av er entusiasm till dansen och musiken.
Vi hoppas att ni väljer att sprida den glädjen och förgylla tävlingarna med er närvaro i hela landet under en lång tid framöver!

Hälsningar
Ida Westin och Martin Önnebro

Dans VO, VO Bugg o RocknRoll
About Martin Önnebro

Martin Önnebro är mitt namn, för er som inte känner mig sedan tidigare är jag en ideell eldsjäl inom svensk danssport.

Related Posts