Kansli DSF 2021-02-18

Tävlingsdansen får strålkastarljuset

Tävlingsdansen får strålkastarljuset på sig i söndagens P4 Dans i Sveriges Radio. Linn Gustafsson, tidigare tävlingsdansare på elitnivå och numer sångerska i Mannerz, är programvärd och bjuder på ett program som svänger, både musikaliskt och i känslolägen. 

Linn Gustafsson, som bor i Hudiksvall, vittnar om den stora glädjen tävlingsdansen gett henne. Men också hur hon faktiskt ständigt brottades med rädsla när det handlade om rock n´rollens akrobatiska moment.

Dansen var Linn Gustafssons liv under uppväxten i Mariestad. Hon tävlade i Sverige-eliten i rock n´roll och har även varit med på VM tillsammans med sin danspartner, tillika storebror. Tävlingsdansen lärde henne mycket om vikten av karisma och uttryck som hon haft nytta av som showartist – och idag som sångerska i Mannerz, ett dansband som själva beskriver sig som ”ultramoderna”.

Efter tävlingskarriären i dans utbildade sig Linn Gustafsson till showartist och är sedan 2016 sångerska i Mannerz. Just nu är hennes liv fyllt av lilla sonen Egon och jobbet inom hemtjänsten. Pandemin har stoppat alla scenframträdanden, men kan inte stoppa sången. I P4 Dans berättar Linn om hur hon gärna tar ton bakom såväl munskydd som visir för att ge lite guldkant till sina kunder i Hudiksvall.

P4 Dans med Linn Gustafsson som programvärd sänds söndagen den 21 februari kl 20.03 – 21.40.

Dans VO, DSF information
About Kansli DSF

Related Posts