Kansli DSF 2021-02-26

Svenska Danssportförbundet söker en kommunikatör

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Svenska Danssportförbundet.

Svenska Danssportförbundet vill utvecklas och våra ambitioner är höga. Därför söker vi nu dig som vill vara med och utveckla Svenska Danssportförbundet.

Vi lever mitt i en pandemi och när alla blir digitala medborgare händer något magiskt, det har vi fått uppleva rent konkret under det senaste året. Mer än någonsin handlar kommunikationsarbetet om stor kunskap inom relationer, digitala plattformar och system.

Vi söker dig som är en driven kommunikatör. Utöver det vill du bidra till en modern idrottsverksamhet och göra danssporten synlig.

Vi vill kommunicera på ett vinnande sätt, med glädje, öppenhet och engagemang, för att berätta för vår omgivning om allt spännande vi gör.

Vilka är vi?
Svenska Danssportförbundet (DSF) är ett specialidrottsförbund (SF) och del av Riksidrottsförbundet (RF) och den svenska idrottsrörelsen. I dag finns det 160 dansföreningar runt om i hela Sverige som i sin tur har 36 000 medlemmar i alla åldrar. Vi är idag fyra anställda som sitter i fina lokaler tillsammans med RF, SISU och 35 andra specialidrottsförbund i Idrottens Hus, Skanstull, i Stockholm.

Vi har organiserat den ideella delen av förbundet genom olika verksamhetsområden som ansvarar för respektive dansgren. Våra föreningar bedriver verksamhet för alla målgrupper och ambitionsnivåer.

Din vardag hos oss

I rollen som kommunikatör kommer du att ha en övergripande roll när det gäller Danssportförbundets kommunikation och vara med och utveckla och ta fram strategier och riktlinjer för all kommunikation. Du jobbar framförallt operativt med digital kommunikation inom sociala medier, hemsida och nyhetsbrev. Det kan förekomma viss grafisk formgivning och utformning av styrdokument. Du kommer att vara en del av kansliet, arbeta med personer i den ideella organisationen och arbeta med och coacha våra verksamhetsområden och projekt inom kommunikation.

Du kommer att driva arbetet och skapa innehåll till verksamheten. Du kommer agera bollplank och informera övriga inom organisationen när det gäller kommunikation. En stor del av arbetet innebär att stödja verksamheten för att nå de uppsatta målen.

Du är självgående, initiativtagande och strukturerad i ditt arbetssätt samt har en god prioriteringsförmåga när akuta problem behöver lösas omgående. Du ska vara bra på att skapa innehåll och samordna kommunikation inom förbundet.

  1. Vi söker dig med:Arbetslivserfarenhet i digital kommunikation.
  2. Utbildning inom kommunikation och medier eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  3. Goda kunskaper i webbpubliceringsverktyg
  4. Goda kunskaper i nyare versioner av EpiServer
  5. Goda kunskaper i Google Analytics och sociala medier
  6. Kunskap inom Indesign, Photoshop, Illustrator
  7. Gedigen och uppdaterad kompetens i content marketing
  8. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
  9. Bra om du har erfarenhet av arbete med olika målgrupper
  10. Bra om du har erfarenhet av projektledning

Du trivs med att arbeta i många olika delar och kan anpassa dig efter behoven. Eftersom vi bygger denna kommunikationsroll från grunden är det viktigt att du är en person som gillar att ta initiativ, tänka nytt och vara med och driva arbetet framåt. Arbetet kan innebära deltagande vid tävlingsarrangemang eller mötesplatser runt om i Sverige. De anställda är involverade i varandras arbete, och hjälps åt att stötta upp där det behövs.

Det är ett krav att du tidigare har arbetat inom kommunikation, och meriterande om du jobbat mot idrott eller förbund. Vi ser även att du som söker tar stolthet i att göra ditt arbete så bra som möjligt oavsett om det är text, tal eller bild. Tjänsten är ny, vilket betyder att tjänsten formas utifrån organisationens behov. Du kommer att rapportera till vår generalsekreterare.

Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50 %, med provanställning i sex månader. Lönen är fast månadslön. Kollektivavtal finns med Arbetsgivaralliansen, bransch-avtal Idrott.
Arbetet utgår från kansliet i Stockholm.

På vår arbetsplats eftersträvar vi jämställdhet och mångfald och vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Urval och intervjuer sker löpande, start enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten, kontakta vår generalsekreterare Angelica Källström, angelica.kallstrom@danssport.se, tfn 08-699 65 31.

Verkar detta vara en spännande och intressant utmaning för dig?
Vi ser gärna att du skickar din ansökan med CV och ett personligt brev till kansli@danssport.se senast den 24 mars 2021. Ange löneanspråk i ansökan.
För att vi ska kunna administrera denna rekrytering, kommer dina uppgifter att sparas så länge som rekryteringsprocessen pågår. Därefter kommer dina ansökningshandlingar och kontaktuppgifter att raderas.

Annonsen som PDF-Kommunikatör .pdf

DSF information
About Kansli DSF

Related Posts