Sven Hämberg 2021-02-25

Ny ordförande i VO SLT i DSF

Mitt namn är Sven Hämberg och jag är ny ordförande i VO SLT.

Många vet redan kanske vem jag är, men jag vill ändå presentera mig till er alla ute i Tiodans Sverige.

Jag är 51 år och bor i Glommen utanför Falkenberg. Jag är gift och har 2 utflugna döttrar. Jag har en lång och bred erfarenhet av aktivt tävlingsdansande och arbete inom Svenska Danssportförbundet.
Min danskarriär började när jag var runt 11 år i Borås Dansförening, där jag först dansade och tävlade i Bugg och Jitterbug, som det hette då. Lindy Hop idag. Som bäst var jag rankad som 1:a i Jitterbug i ungdomsklass, som då motsvarar dagens juniorklass.
Då grundaren av Borås Dansförening även brann för Tiodans så bjöd han in ett par från Göteborg som visade upp Tiodans och jag och min danspartner blev sålda och började dansa, träna och tävla i Tiodans.
På den tiden var det nästan alltid rekryteringsklasser i Tiodans på ”vanliga” buggtävlingar, så där startade vår tävlingskarriär. Vi blev till sist rankade som bäst 4:a i Tiodans och vår karriär fortsatte i Dansklubben Quick & Quick med Gunnar och Lorraine Rohdin som huvudtränare och en mängd gästtränare.

Min danspartner och jag har tillsammans fortfarande ett unikt rekord i Svenska Danssportförbundets historia som jag gärna vill att någon tar över. Det är att vi är det enda paret i DSF:s historia som varit SM-finalist i både BRR och Tiodans. Jag är den första som skulle glädjas om någon tar över det rekordet.

Förutom dans, så är jag också involverad i Falkenbergs Volleybollklubb, där jag är speaker på lagets alla hemmamatcher i Elitserien. Döttrarna valde Volleyboll före dans. Ja, där erkänner jag att jag gjorde ett dåligt jobb.

Förutom mitt stora intresse för all idrott, så är segling med vår segelbåt i underbara Bohuslän ett enormt intresse och avkoppling.

Under flera omgångar har jag suttit med i VO SLT under årens lopp och även suttit med i Förbundsstyrelsen. De senaste åren har jag varit ansvarig för Media inom VO SLT då jag även jobbar med DansTV. Då jag fick förfrågan om att ta ordförandeposten i vårt VO så tackade jag ja med kravet att vi i hela VO SLT jobbar tillsammans och hjälper varandra och fortsätter jobba med i mitt tycke bra klimat som finns i VO:t. Jag kommer även fortsättningsvis ha Media som mitt ansvarsområde, åtminstone till att börja med.

VO SLT består av.
Sven Hämberg
Gunilla Palmgren
Lars Wallin
Maria Tengroth
Claus Wodstrup
Therese Magnesen Komet (vår kontaktperson i FS)

Min förhoppning och min vilja är att VO SLT fortsättningsvis ska jobba i samma anda som vi gjort. Jobba för föreningarna ute i landet och försöka få vår gren att växa och synas. Vi har idag ett mycket gott arbetsklimat och det är självklart fritt fram att höra av sig till oss med idéer, beröm, kritik. Det är ni, föreningar tillsammans med oss som driver verksamheten framåt.

Till sist
Vi är mitt uppe i en pandemi och vår tävlingsverksamhet och viss del träningsverksamhet står stilla, och detta innebär ytterligare påfrestningar för aktiva, föreningar och idrotten som helhet. Jag vill bara uppmana er alla att kämpa på, försöka hitta på olika idéer för att hålla verksamheten flytande, för vi ska komma ur detta och min förhoppning är att vi gör det med större kraft, med otroligt mycket större ödmjukhet och med ett fantastiskt samarbete över föreningsgränser för att lyfta vår fantastiska idrott igen.
Med förhoppning om ett riktigt gott samarbete i framtiden och sköt om er ute i landet, så hoppas jag vi snart ses igen.

Digital kram!
Med vänliga hälsningar
Sven Hämberg
Ordf. VO SLT

Standard & Latin Bloggar, VO Standard & Latin
About Sven Hämberg

Före detta tävlingsdansare på elitnivå inom Tiodans och BRR. Enda dansaren i DSF:s historia som varit i SM final både inom Tiodans och BRR. Ledamot i VO SLT. Dans-TV:s kommentator.

Related Posts