Sven Hämberg 2020-07-16

Gunnar Rohdin har avlidit

Det är med stor sorg och saknad som jag idag fått besked om att en av Svensk Danssports största profil Gunnar Rohdin har avlidit.

Gunnar var med och startade Svenska Danssportförbundet och har under sin tid varit en av dom största som jobbat för danssporten. Gunnar brann för dansen och som för många som brinner för något så var han ofta stark i sina åsikter, både på gott och ont. Gunnar arrangerade många danstävlingar i Sverige och var också en danstränare som utbildade många nya tränare. Han var också framgångsrik tränare för många duktiga danspar i Sverige. För min egen del var han min tränare tillsammans med sin fantastiska fru Lorraine under många år. Han blev min ”danspappa” och var ett enormt stöd både inom dansen och privat. Han har betytt otroligt mycket för mig och jag använder idag många av hans ord när jag undervisar. Glömmer aldrig vad han sa när vi flyttade till Stockholm och började tävla i Quick & Quick. ”Man kanske inte kan acceptera allt och alla, men man kan respektera allt och alla”. Fina och stora ord av en fin och stor man.

Han var och är min stora mentor. Danssporten har idag mist en av sina största. Vila i frid Gunnar. ❤️

Mina tankar går till hans fru Lorraine och hans son Stefan.

Bloggar, Standard & Latin Bloggar, VO Standard & Latin
About Sven Hämberg

Före detta tävlingsdansare på elitnivå inom Tiodans och BRR. Enda dansaren i DSF:s historia som varit i SM final både inom Tiodans och BRR. Ledamot i VO SLT. Dans-TV:s kommentator.

Related Posts