Sven Hämberg 2020-11-19

Fredagsdansa!

Nu söker vi Tiodansklubbar som vill vara med i denna fina satsning. Här finns det möjlighet att visa upp sig och eventuellt få nya medlemmar.

DSF söker föreningar som är intresserade av att delta i en satsning tillsammans med oss och Framåtfonden. Framåtfonden är en del av Svenska spel och RF:s initiativ Framåt för fler i rörelse.

Stillasittande ökar i alla åldrar, det måste bli ändring på det. Därför har Svenska Spel och Riksidrottsförbundet startat initiativet Framåt för fler i rörelse! Målet är att bryta trenden med ökat stillasittande och passiv framtid. Och tillsammans kan vi göra stor skillnad.

DSF:s satsning blir att skapa ”Fredagsdansa”, ett projekt där utvalda föreningar skapar filmklipp där de utför enkla, valfria moves, steg, eller danser och sprider i sociala medier. 
Det kan vara all sorts dans, kanske gör ni en liten enkel koreografi som andra kan härma, eller bara diggar loss. Syftet med inläggen är att sprida dansglädje och få fler personer i sin stad, kommun, region att röra på sig.

Utmana lokala föreningar, organisationer eller skolor att också börja fredagsdansa och posta filmklipp med nedan hashtags i sina sociala kanaler. Ni kan lägga upp veckans steg/dans eller göra olika steg varje dag. Hur och hur mycket ni peppar och motiverar för att skapa fredagsdans är upp till er. 

Första veckan detta ska genomföras är vecka 48. 

De föreningar som deltar får material skickat till sig som ska synas i videon (t-shirtar och möjligen rollups) De som ska ha t-shirtarna på sig måste vara över 18 år, pga av att de innehåller svenska spels logga. Inläggen ska taggas med #svenskadanssportförbundet, #framåtfonden och #fredagsdansen. Ni kan självklart lägga till fler hashtags om ni vill. Deltagande föreningar får ekonomiskt stöd för detta från DSF och Framåtfonden. 

Stödets storlek beror på hur många föreningar som vill vara med. Vi har ett maxtak på 20 deltagande föreningar i nuläget. 

Om ni är intresserade av att delta, skicka in en enkel plan för genomförande till theres@danssport.se.

Dans VO, DSF information, VO Standard & Latin
About Sven Hämberg

Före detta tävlingsdansare på elitnivå inom Tiodans och BRR. Enda dansaren i DSF:s historia som varit i SM final både inom Tiodans och BRR. Ledamot i VO SLT. Dans-TV:s kommentator.

Related Posts