Kansli DSF 2021-05-23

EM i Breaking

Svenska danssportförbundet har nöjet att meddela att Robin Johansson och Robin Leo kommer att representera Sverige vid EM i Breaking i Sochi den 26 juni.

Beslut om vilka som ska representera danssportförbundet och Sverige har skett genom ett urval från de som svarat på enkäten om intresse av att vara med i satsningen mot OS 2024. Båda utvalda b-boys

  • har lång erfarenhet av breaking
  • tränar flera gånger i veckan
  • har en stark meritlista och vana av att tävla nationellt och internationellt
  • satsar mot OS 2024

Danssportförbundet har haft ett bra stöd av Tobias ”Marre” Marin vid uttagningen. Uttagningen har gjorts utifrån aktuell form och förutsättningar för en god insats vid EM. Inga b-girls har tyvärr varit aktuella för uttagning denna gång. Skador och att ingen i aktuell åldersgrupp (åldersgränsen är 16 år) har fyllt i enkäten är skälet till detta. Förhoppning finns att fler b-girls anmäler intresse för att vara med i danssportförbundets satsning mot OS 2024.

Normalt hade en uttagningstävling arrangerats för att ta ut dansare. Covid-19 pandemin och den korta tiden har gjort att detta inte har kunnat genomföras.

Breaking EM är högt prioriterat av danssportförbundets styrelse. Styrelsen har fattat beslut om att delta även fast beslut om att inte representera internationellt 2021 fattats för övriga danser.

Svenska danssportförbundet önskar Robin Johansson och Robin Leo ett stort lycka till!

Oskar Johansson Quartieri

DSF information, Från Kansliet
About Kansli DSF

Related Posts