DansTV

Här hittar du allt om dans

2020-02-24

Swedish Open

Swedish Open är ett “Freedom to dance” evenemang där alla dansare i olika nivåer och åldrar är välkomna. Följande klasser kommer att hållas på Swedish Open: Ballroom och Latin, Pro / Am och Artistic Ballroom (solo). Vi ses den 29 februari 2020! Om inte annat så i DansTV.

2020-02-14

Valentine Swing

Du hittar du livesändningen från 2020 års WSDC-tävlingar under vårt kärleksfyllda West Coast Swing event ”Valentine Swing”. Vi dansar hela helgen med internationellt meriterade Instruktörer, romantiska tema och fantastiska deltagare. Så åter – varmt välkommen att följa tävlingarna via nätet. Sändningen börjar ca 17:30.

Se eventet på DansTV.

2020-02-10

Trolldansen GP & Trollsnurren

På lördag den 15 feb genomförs Trolldansen GP och Trollsnurren. Har ni möjlighet att vara på plats så äger tävlingen rum i Sundsvalls Sporthall, Universitetsallén 11. Kan du inte vara på plats kan du se det på “danstv.se”. Tävlingen börjar kl. 11.

2020-02-09

SM i Dans 2020

Välkommen till Tidaholm! SM i dans 2020 arrangeras den 2 maj i Sparbankshallen i Tidaholm. Arrangörer är föreningen Dansverkstan som i samarbete med Svenska Danssportförbundet välkomnar DansSverige till årets SM i Disco, Hiphop & Slowdance i Tidaholm! Har du inte möjlighet att se evenemanget på plats finns ju också möjligheten att se det på “danstv.se

2020-02-06

SM i Dans 2020

Välkommen till Örnsköldsvik och Höga Kusten! SM i dans 2020 arrangeras 22-23 maj på Fjällräven Center i Örnsköldsvik. Arrangörer är föreningen Rockringen som i samarbete med Svenska Danssportförbundet, Örnsköldsviks Kommun och Höga Kusten Destinationsutveckling välkomnar DansSverige till årets dansfest i Örnsköldsvik! Har du inte möjlighet att se evenemanget på plats finns ju också möjligheten att se det på “danstv.seDe grenar som är med på detta SM är Latin, Standard, Bugg, Rock’n’Roll, Lindy Hop, Boogie Woogie och Dubbelbugg. Utanför SM tävlas det också i West Coast Swing.

2020-02-04

Inför SM i Örnsköldsvik

Nu är det snart dags att resa hemåt igen efter att ha tittat på Fjällräven arena i Örnsköldsvik. En fin hall som är byggd så sent som 2006. Min bedömning är att det kommer att bli ett jättebra evenemang både för tävlande, publik i arenan och hoppas jag även för dem som tittar på DansTV.se.

Det åerstår lite frågor rent tekniskt för DansTV men det bör vara löst inom kort. Jag ser fram emot att besöka Örnsköldsvik igen och fjällräven arena i synnerhet.

2020-01-29

Trollsnurren & Trolldansen GP, 15 feb


Tävlingen i Bugg, Dubbelbugg, Rock’n’Roll, Lindy Hop och Boogie Woogie äger rum i Sundsvalls Sporthall och börjar webbsändas kl 11:00 på danstv.se

2020-01-25

München Bryggeriet

Dag 2 för dansTV gänget började med att klockan ringde kl. 07.00 för mig, tror att Kjell Rask varit uppe en stund redan då. Detta är inte skönt för en morgontrött Svempa. Frukost och sedan på väg till Münchenbryggeriet för att börja installation av kamera m.m. Som vanligt låter jag Kjell göra det tekniska jobbet och jag hejar på med glada tillrop. Hade jag hjälpt till med det tekniska så hade det nog inte blivit någon sändning. Kaffe och så laddar vi för en 7 timmar lång sändning. Är ni inte i krokarna så går ni in på danstv.se och följer oss där.

2020-01-24

DansTV sändning

En liten rapport från danstv.se inför morgonens sändning av tävlingen Stockholm Stars Dance Championship på Münchenbryggeriet. Morgonen startade med tåg från Falkenberg och efter ett stopp i Varberg där Kjell Rask hoppade på blev det byte i Göteborg för vidare färd upp till Stockholm där även Cecilia Lazar fanns med på tåget. Det blev ett litet danståg.Jag tar mig långsamt fram med kryckor och Kjell får agera packåsna som bär 3 väskor. Man ska slita ut en generation i taget brukar man ju säga. Väl framme i Stockholm blir det lite mat och sedan sängläge inför morgondagens sändning som startar kl 11.00. Förberedelserna börjar med att tekniken ska iordningställas kl 09.00. Tidig morgon för en morgontrött kommentator.Ni som har möjlighet är välkomna till Münchenbryggeriet för att se Sverigeeliten i dans live. Annars ses vi på danstv.se. Fortsättning följer imorgon…..

2019-12-17

Stockholm Stars Dance Championships GP, 25 Jan


Tävlingen i Latin & Standard äger rum i München Bryggeriet Stockholm och webbsänds på danstv.se