Kansli DSF 2020-10-27

Corona – regionala restriktioner

I dagarna kom FHM ut med informationen om att det kan skapas regionala restriktioner utefter lokal smittspridning. Om er förening befinner sig i en av de regionerna, är det viktigt att ni följer restriktionerna för säkerhets skull. Om ni har funderingar kan ni i första hand ta kontakt med RF-SISU distrikt på regional nivå och/eller era dansdistrikt på regional nivå, för att se om de kan stötta och ge råd i hur ni bör göra med er kurs- och träningsverksamhet samt resande till tävling utanför regionen.

På grund av att detta är regionala restriktioner, kommer inte DSF gå in och styra föreningarnas verksamhet eftersom det kommer kunna se väldigt olika ut i hela landet. 

När det gäller tävlingar inom regionen så behöver det tas ett specifikt beslut för varje tävling då restriktionerna kan vara väldigt olika i de olika regionerna. Tävlingsarrangören har ansvar för evenemanget, så det är i första hand föreningen tillsammans med DSFs tävlingsledare som får se över de regionala restriktionerna. Om restriktionerna kan hållas så kan tävlingen genomföras. Kolla gärna med den regionala smittskyddsläkaren och ert RF-SISU distrikt för extra stöd vid frågetecken. Är föreningen osäker kan man ta stöttning av verksamhetsområde eller DSFs kansli. Om tävlingen behöver ställas in så kontaktar ni i första hand DSF kansli.
Dansare, ledare, och funktionär/domare som reser från en region med skärpta restriktioner ska överväga risken för smittspridning inför deltagande i dansevenemang.

Glöm inte bort det personliga ansvaret, vi alla är ansvariga för att minska smittspridningen. Som tävlingsmänniskor så klarar ni så klart att hålla i och hålla ut för danssportens säkerhet! 

Samlade länkar och information

Anteckningar från föreningsmötet

 Regeringens pressmeddelande 5 sep

Info RF om Coronaviruset och idrottsrörelsen 6 sep

DSF:s Anvisningar för tävling.

Corona update, DSF information, Från Kansliet
About Kansli DSF

Related Posts