Axel & Ines 2019-09-26

10-Dans EM Youth, Slovakien September 2019

Helgens Youth tiodans-EM gick av stapeln i Slovakiens huvudstad Bratislava. På Arlanda mötte vi upp landslagscoachen Sofie Ragnar och tillsammans flög vi med en morgonflight till Wien. Väl framme, trötta men oerhört laddade inför helgen möttes vi upp av en av organisatörernas chaufförer som körde oss till hotellet i Bratislava . Hotellet var fräscht men låg lite utanför staden ca 10 min från tävlingsarenan . Innan det blev dags att lägga sig åt vi en rejäl portion pasta , förberedde oss mentalt inför tävlingen och Ines fick sitt hår fixat.

Den stora dagen började med en härlig sovmorgon och en ordentlig frukost innan det blev dags att göra sig iordning. Allt gick som planerat och vi åkte till tävlingen 2h innan första rundan. Efter upphämtning av nummerlappen började de sista förberedelserna.

Vi började med att bekanta oss med tävlingsarenan för att få en känsla av atmosfären innan vi värmde upp. Vi började med Latin och första rundan kändes bättre än vad den vanligtvis gör. Vi var 32 tävlande par från 32 olika länder. Mellan danserna fick vi bra feedback från Sofie. Efter jiven gällde det att vara snabb för att hinna byta om innan standardrundan. Trettio minuter senare var vi på plats för att ta hållning i dagens första Vals. Standarden gick ännu bättre än latinet och vi var verkligen på gång.

Spänt fick vi efter den första rundan vänta på besked om vi gått vidare eller ej. Lyckligtvis blev vi en av de lyckliga att gå vidare till kvartsfinalen alltså topp 24. Efter lite taktiksnack tillsammans med Sofie kunde vi prestera ännu bättre i andra rundan men tyvärr tog vår resa slut där i kvartsfinalen. Vi slutade på en 23:e plats av 32 par men även om vi hade hoppats på en bättre placering kunde vi stolta åka därifrån.

Vi kände att vi gjorde vårt absolut bästa och dansen kändes verkligen bra. Vi kan inte annat än att vara nöjda med det vi faktiskt åstadkom och förutsätta förbättra oss. Som alla vet och något som vi alltid har varit haft med oss är att det inte är resultaten som räknas utan prestationen och den förbättring som man kan göra mellan tävlingar. Utveckling är målet och resultaten kommer förhoppningsvis senare.

Kram Axel och Ines

Standard & Latin Bloggar
About Axel & Ines

Våra namn är Axel Jehrlander och Ines Stefanescu. Vi dansar Standard, Latin samt Tiodans

Related Posts