Martin Önnebro 2020-08-04

Att låna någon annans partner

Semesterbilderna flödar i sociala medier, och snart hoppas jag att jag får se fler bilder på par som tränar. Som aktiv själv fann jag aldrig den struktur och strategi som jag önskade, så satsningen på mig själv fick vänta och istället hamnade mitt fokus på att utbilda mig för andras skull att utvecklas.

I vanliga fall under sommaren träffas människor på Öland och i Malung, nya danspartners finner varandra och vissa finner även livspartners på danserna. Jag har mest använt dessa tillfällen för att knyta samarbetspartners, någon att bolla tankar och idéer med.

Efter ett litet tag fick jag möjligheten gå in i VO brr, det är en kommitté som behandlar frågor som rör bugg och rock n´ roll. Där min roll är vara innovativ och driva tävlingsfrågor. När Corona kom förändrades saker snabbt, SM uteblev, vissa avslutade sina satsningar och tog semester tidigt.

Men ett ideellt uppdrag tar inte semester, för när många trappar ner, trappar uppdragen upp. Enligt mig i alla fall måste vi jobba proaktivt för att ge er en möjlighet till struktur och goda framtidsförutsättningar. Så vi arbetar mycket med att försöka finna lösningar på problem vara innovativa och flexibla och vrida, vinkla på parametrar så att så många som möjligt blir nöjda.

Anledningen att jag säger vi är för att i våras fick jag äran att få arbeta med en ny representant i VO brr, Ida Vestin. Jag hade aldrig sett människan, inte tagit en dans eller pratat med henne. Lära känna nya människor älskar jag och jag är skaplig på att samarbeta om jag får säga det själv. Men förutom den lilla biten att knyta kontakt och skapa en professionell relation skulle vi även diskutera och hantera frågor om Corona och tävlingsverksamheten i dessa tider.

Jag tänker dans dygnet runt som de flesta av er vet som känner mig väl. Nu likt en danspartnerrelation skulle jag förklara abstrakta idéer konkret, känslor och tankar ska få ord och samtidigt hade Ida ett vanligt liv som skulle tas med i beräkningen.

Dessutom kom hennes semester mitt i allt så medan hon cyklade på fjället togs beslut om GP `n, under hennes fika på stranden skapades Teamsgrupper, och under sena kvällar kom långa telefonsamtal, tack Fredric för jag fått låna Ida under sommaren att bolla med?

Att göra er alla därute nöjda är omöjligt, vi tar besluten så rättvist vi kan och försöker vinkla så att alla aspekter tagits med. Likadant tänker jag att man måste kompromissa i livet litegrann man kan inte göra både vänner, familj, sambos och danspartner nöjda samtidigt.

Så när beslut tas och du tänker hur tänkte de här så hoppas du har lite förståelse om att vi gör vårt bästa för er skull och hoppas ni gillar det vi gör och har gjort. Så att vår relation till er blir lika stark som relationen ni har till dansen och era partners.

Så snart kan vi förhoppningsvis meddela positiva nyheter om hösten och SM 2021, allt för att ni ska kunna sätta nya mål, träna må bra och med era bilder på sociala medier inspirera andra att dansa.

Bloggar
About Martin Önnebro

Martin Önnebro är mitt namn, för er som inte känner mig sedan tidigare är jag en ideell eldsjäl inom svensk danssport.

Related Posts